Dokonywanie dobrych decyzji dietetycznych

Warzywa, owoce i zboża są zwykle ubogie

tłuszczu a nie mają cholesterolu. Większość z nich to świetne źródła

błonnika, węglowodanów złożonych oraz witamin.

Poniżej znajduje się kilka wskazówek dotyczących dokonywania zdrowych wyborów żywieniowych:

– Kokos jest świetny w tłuszcze nasycone, a oliwki

są bogate w jednonienasycone tłuszcze i kalorie. ty

Powinien używać tych przedmiotów oszczędnie, ażeby ich uniknąć

za dużo kalorii z tłuszczu.

– Gdy gotowane są ziarna warzyw, tłuszcze nasycone

lub cholesterol jest niejednokrotnie dodawany. Na przykład jajko

żółtka można dodawać do chleba lub choćby makaronu.

– Warzywa przetworzone, konserwowane lub konserwowane mogą

mają także dodatek sodu. Lepiej wybrać warzywa świeże bądź mrożone.

– Orzechy i nasiona mają zazwyczaj wysoką zawartość kalorii i

tłuszcz, chociaż większość tłuszczu jest wielonienasycona

lub jednonienasycone. Istnieje kilka odmian,

na przykład orzechy makadamie, które również są bogate

tłuszcz nasycony.

Pokarmy obfite w rozpuszczalny błonnik są świetne

też wybór. Przykłady obejmują otręby owsiane,

płatki owsiane, fasola, groszek, otręby ryżowe, jęczmień i

nawet miazga jabłkowa.

Zawsze, jak szukasz zdrowych wyborów żywieniowych,

zawsze pamiętaj o przeczytaniu etykiety żywieniowej

lub informacje o jedzeniu. Możesz to

określić, co zawiera żywność i kiedy jest wielka

to właściwie jest dla twojego ciała.

Mądrze dokonuj właściwych wyborów żywieniowych.

konopne-olejki.pl

https://konopne-olejki.pl/czym-wlasciwie-jest-uklad-endokannabinoidowy-i-za-co-odpowiada/